Menu Sluiten

Voordelen Rubber Tracks

Op zoek naar rijwerkonderdelen voor een graafmachine, bulldozer of asfalteermachine ? Wij zijn experten op het vlak van rijwerken.

00636170063617

More info

tags: Rijwerkonderdelen – Ruime Voorraad Rijwerkonderdelen – Rijwerkonderdelen Rupskettingen – Rijwerkonderdelen Rollen – Rijwerkonderdelen Sprockets – 

Wenst u meer info over voordelen rubber tracks kijk dan vlug op https://www.janssentrack.be/ | Voordelen Rubber Tracks

Grondverzetmachines: De Voordelen van Rubber Tracks

Grondverzetmachines zijn essentiële tools in de bouw- en landbouwindustrie. Ze worden gebruikt voor het verplaatsen van zware materialen zoals grond, stenen en puin. Een cruciaal onderdeel van deze machines zijn de tracks of rupsbanden. En in plaats van traditionele stalen tracks, kiezen steeds meer bedrijven voor rubber tracks. Maar waarom is dat? In dit artikel zullen we de voordelen van rubber tracks bespreken en waarom ze een slimme keuze zijn voor grondverzetmachines.

Duurzaamheid en bescherming van de ondergrond

Een van de grootste voordelen van rubber tracks is hun duurzaamheid. Deze tracks zijn gemaakt van een mix van synthetisch rubber en metaal, waardoor ze bestand zijn tegen extreme temperaturen, slijtage en scheuren. Hierdoor gaan rubber tracks veel langer mee dan stalen tracks, wat resulteert in lagere onderhoudskosten en minder frequent vervangen. Daarnaast zijn rubber tracks ook beter voor de ondergrond. Door hun flexibiliteit en zachtheid zorgen ze voor minder schade aan de grond en verminderen ze de impact op wegen en paden.

Betere tractie en mobiliteit

Een ander groot voordeel van rubber tracks is hun tractie. Deze tracks zijn ontworpen om grip te hebben op verschillende soorten terreinen, van modder en sneeuw tot rotsachtige ondergronden. Dit geeft grondverzetmachines meer mobiliteit en de mogelijkheid om op moeilijk bereikbare plaatsen te werken. Bovendien zijn rubber tracks ook lichter dan stalen tracks, waardoor de machine wendbaarder wordt en makkelijker te besturen is.

Geluidsarm en brandstofbesparend

Rubber tracks produceren minder geluid tijdens gebruik in vergelijking met stalen tracks. Dit is vooral gunstig voor bouwplaatsen in stedelijke gebieden waar geluidsoverlast beperkt moet worden. Daarnaast helpen rubber tracks ook bij het besparen van brandstof. Doordat ze lichter zijn en een betere tractie hebben, hebben grondverzetmachines minder brandstof nodig om te bewegen. Dit resulteert in lagere brandstofkosten en een verminderde uitstoot van schadelijke stoffen.

Minder slijtage aan de machine

Doordat rubber tracks zachter zijn dan stalen tracks, zorgen ze voor minder slijtage aan de machine zelf. Stalen tracks kunnen soms zorgen voor trillingen en schokken tijdens het rijden, wat kan leiden tot versnelde slijtage aan de onderdelen van de machine. Rubber tracks absorberen deze trillingen en schokken, waardoor de machine langer meegaat en er minder onderhoud nodig is.

Kostenbesparend op lange termijn

Hoewel de initiële kosten van rubber tracks misschien hoger zijn dan die van stalen tracks, bieden ze op lange termijn aanzienlijke kostenbesparingen. Zoals eerder vermeld gaan rubber tracks langer mee en hebben ze minder onderhoud nodig. Dit betekent dat bedrijven minder tijd en geld hoeven te besteden aan het vervangen en repareren van tracks. Bovendien kunnen rubber tracks ook bijdragen aan een hogere efficiëntie en productiviteit van grondverzetmachines, wat op zijn beurt weer kan leiden tot meer inkomsten.

In conclusie, rubber tracks bieden vele voordelen ten opzichte van traditionele stalen tracks. Ze zijn duurzamer, beter voor de ondergrond, bieden betere tractie en mobiliteit, zijn geluidsarm en brandstofbesparend en veroorzaken minder slijtage aan de machine. Hoewel de initiële kosten misschien hoger zijn, bieden rubber tracks op lange termijn kostenbesparingen en verbeterde prestaties van grondverzetmachines. Het is dan ook geen verrassing dat steeds meer bedrijven kiezen voor deze geavanceerde tracks.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Voordelen rubber tracks

!–StopPubText–>.