Menu Sluiten

Info Over Rubber Tracks

Op zoek naar rijwerkonderdelen voor een graafmachine, bulldozer of asfalteermachine ? Wij zijn experten op het vlak van rijwerken.

00636170063617

More info

tags: Rijwerkonderdelen – Ruime Voorraad Rijwerkonderdelen – Rijwerkonderdelen Rupskettingen – Rijwerkonderdelen Rollen – Rijwerkonderdelen Sprockets – 

Wenst u meer info over info over rubber tracks kijk dan vlug op https://www.janssentrack.be/ | Info Over Rubber Tracks

Grondverzetmachines: Een diepgaande blik op rubberen rupsbanden

Als het gaat om grondverzetmachines, zijn er veel verschillende soorten tracks beschikbaar. Maar een van de meest populaire opties voor zware machines zoals graafmachines en bulldozers zijn rubberen rupsbanden. In dit artikel bespreken we alles wat u moet weten over deze rubberen tracks, inclusief wat ze zijn, waarom ze gebruikt worden en hun voordelen.

Wat zijn rubberen rupsbanden?

Rubberen rupsbanden, ook wel bekend als rubberen tracks of rubberen rupsbanden, zijn vervangers voor traditionele stalen rupsbanden op zware machines. Ze bestaan uit een stevige rubberen riem met daarin versterkende stalen kabels voor extra sterkte en duurzaamheid. Deze tracks worden op de machine geplaatst en worden aangedreven door de motor om soepel over het terrein te bewegen.

Waarom worden rubberen rupsbanden gebruikt?

Er zijn een aantal redenen waarom rubberen rupsbanden de voorkeur hebben boven stalen rupsbanden op grondverzetmachines. Ten eerste zijn ze ontworpen om in alle soorten terrein te werken, inclusief modder, sneeuw en rotsachtig terrein. Dit maakt ze ideaal voor constructie- en landbouwprojecten waar de grond vaak onvoorspelbaar kan zijn.

Een ander voordeel van rubberen rupsbanden is dat ze de impact op de grond verminderen. Stalen rupsbanden kunnen zorgen voor schade aan het terrein, terwijl rubberen tracks het gewicht van de machine gelijkmatiger over het oppervlak verdelen en zo schade aan de bodem minimaliseren.

Voordelen van rubberen rupsbanden

Naast het vermogen om in alle soorten terrein te werken en de impact op de grond te verminderen, hebben rubberen rupsbanden nog een aantal andere voordelen. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

  • Verbeterde grip: rubberen tracks bieden een betere grip op het oppervlak, waardoor de machine beter kan presteren, zelfs op steile hellingen.

  • Minder lawaai: in vergelijking met stalen rupsbanden produceren rubberen tracks aanzienlijk minder lawaai, wat zorgt voor een aangenamere werkomgeving en minder overlast voor omwonenden.

  • Minder onderhoud: rubberen rupsbanden vereisen minder onderhoud dan stalen rupsbanden, omdat ze geen smering of spanningsaanpassingen nodig hebben.

  • Betere stuurbaarheid: dankzij hun flexibiliteit bieden rubberen rupsbanden een betere stuurbaarheid dan stalen rupsbanden, wat vooral handig is bij het werken in krappe ruimtes.

  • Duurzaamheid: in vergelijking met stalen rupsbanden hebben rubberen tracks een langere levensduur, wat resulteert in lagere vervangings- en reparatiekosten op de lange termijn.

Conclusie

Rubberen rupsbanden zijn een populaire keuze voor grondverzetmachines vanwege hun veelzijdigheid, duurzaamheid en andere voordelen. Ze bieden een betere grip, zijn stiller en vereisen minder onderhoud dan stalen rupsbanden. Bovendien zorgen ze voor een gelijkmatige verdeling van het gewicht van de machine en minimaliseren ze schade aan de grond.

Overweegt u rubberen rupsbanden voor uw grondverzetmachines? Neem contact op met Janssen Track voor meer informatie. Met meer dan 20 jaar ervaring in de sector bieden zij hoogwaardige rubberen tracks die voldoen aan uw specifieke behoeften. Bezoek https://www.janssentrack.be/ voor meer informatie en om uw rubberen tracks vandaag nog te bestellen.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Info over rubber tracks

!–StopPubText–>.