Menu Sluiten

Specialist Rubber Tracks

Op zoek naar rijwerkonderdelen voor een graafmachine, bulldozer of asfalteermachine ? Wij zijn experten op het vlak van rijwerken.

00636170063617

More info

tags: Rijwerkonderdelen – Ruime Voorraad Rijwerkonderdelen – Rijwerkonderdelen Rupskettingen – Rijwerkonderdelen Rollen – Rijwerkonderdelen Sprockets – 

Wenst u meer info over specialist rubber tracks kijk dan vlug op https://www.janssentrack.be/ | Specialist Rubber Tracks

Grondverzetmachines Specialist: Rubber Tracks voor optimale prestaties

Heb je wel eens gehoord van rubber tracks? Als specialist in grondverzetmachines, zijn deze onmisbaar voor optimale prestaties. In dit artikel gaan we dieper in op wat rubber tracks precies zijn en waarom ze zo belangrijk zijn voor jouw grondverzetmachine.

Wat zijn Rubber Tracks?

Rubber tracks, ook wel rupsbanden genoemd, zijn een soort rubberen kettingen die worden gebruikt op zware voertuigen zoals graafmachines, bulldozers en andere grondverzetmachines. Ze vervangen de traditionele metalen rupsbanden, die vaak zwaarder en minder flexibel zijn.

De rubber tracks zijn gemaakt van verschillende lagen rubber en staal. Dit maakt ze duurzaam en slijtvast, waardoor ze bestand zijn tegen de ruwe omstandigheden op bouwterreinen. De tracks zijn ook voorzien van metalen nokken of schakels om grip te bieden op het terrein.

Voordelen van Rubber Tracks

Het gebruik van rubber tracks biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele metaal tracks. Hier zijn een aantal redenen waarom rubber tracks de juiste keuze zijn voor jouw grondverzetmachine:

1. Betere tractie en grip

De rubber tracks hebben een betere grip op alle soorten terreinen. Dit komt door de nokken en schakels die zorgen voor meer grip en tractie, zelfs op modderige of oneffen ondergronden. Dit zorgt voor betere prestaties en minder slijtage van de machine.

2. Minder schade aan ondergronden

Met rubber tracks kan jouw grondverzetmachine soepeler bewegen en minder trillingen veroorzaken. Dit zorgt voor minder schade aan ondergronden, zoals asfalt of gras, wat vaak belangrijk is bij werken in stedelijke gebieden.

3. Verbeterde wendbaarheid

Door de flexibiliteit van rubber tracks kunnen grondverzetmachines beter manoeuvreren op krappe bouwterreinen. Dit is vooral handig bij het werken in smalle straten of tussen gebouwen.

4. Verminderd brandstofverbruik

De rubber tracks zijn lichter in gewicht dan traditionele metalen tracks, waardoor jouw grondverzetmachine minder brandstof verbruikt. Dit bespaart niet alleen geld, maar is ook beter voor het milieu.

Onderhoud van Rubber Tracks

Het is belangrijk om je rubber tracks goed te onderhouden om ervoor te zorgen dat ze optimaal blijven presteren. Hier zijn een aantal tips voor het onderhouden van jouw rubber tracks:

  • Reinig de tracks regelmatig met water om vuil en modder te verwijderen.
  • Controleer regelmatig op beschadigingen, zoals scheuren of losse nokken.
  • Draai de tracks af en toe om voor een gelijkmatige slijtage.
  • Controleer de spanning van de tracks en stel deze indien nodig bij.

Waar te koop?

Als specialist op het gebied van grondverzetmachines, biedt Janssentrack een breed assortiment rubber tracks van hoge kwaliteit. Ze hebben verschillende maten en soorten tracks voor verschillende machines, zodat je altijd de juiste track kunt vinden voor jouw machine.

Daarnaast bieden ze ook opties voor maatwerk, zodat de tracks perfect afgestemd zijn op jouw specifieke behoeften. Dit alles tegen een scherpe prijs en met een uitstekende service.

Conclusie

Rubber tracks zijn onmisbaar voor optimale prestaties van jouw grondverzetmachine. Met betere tractie, verminderde schade aan ondergronden en verbeterde wendbaarheid, zijn ze een essentieel onderdeel van jouw werkzaamheden. Zorg goed voor je rubber tracks en koop ze bij een specialist als Janssentrack voor gegarandeerde kwaliteit en service.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Specialist rubber tracks

!–StopPubText–>.