Menu Sluiten

Verkoop Rubber Tracks

Op zoek naar rijwerkonderdelen voor een graafmachine, bulldozer of asfalteermachine ? Wij zijn experten op het vlak van rijwerken.

00636170063617

More info

tags: Rijwerkonderdelen – Ruime Voorraad Rijwerkonderdelen – Rijwerkonderdelen Rupskettingen – Rijwerkonderdelen Rollen – Rijwerkonderdelen Sprockets – 

Wenst u meer info over verkoop rubber tracks kijk dan vlug op https://www.janssentrack.be/ | Verkoop Rubber Tracks

Grondverzetmachines Verkoop Rubber Tracks: Een Nieuwe Trend in de Bouwsector

De bouwsector heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt en dit heeft geleid tot de introductie van nieuwe technologieën en innovaties. Een van de nieuwste trends die de bouwwereld heeft veroverd, is de verkoop van rubber tracks voor grondverzetmachines. In dit artikel zullen we bespreken waarom deze trend zo populair is geworden en wat het te bieden heeft.

Wat zijn rubber tracks?

Rubber tracks zijn vervangbare onderdelen voor grondverzetmachines zoals graafmachines, bulldozers en graaflaadcombinaties. Ze worden in plaats van traditionele stalen rupsbanden gebruikt en zijn gemaakt van een combinatie van synthetisch rubber en staaldraad. Deze tracks hebben rubberen lamellen die het mogelijk maken om soepel over oneffen terrein te rijden en meer tractie bieden op modderige of zachte ondergronden.

Waarom kiezen voor rubber tracks?

Er zijn verschillende redenen waarom aannemers en bouwbedrijven kiezen voor rubber tracks in plaats van stalen rupsbanden. Ten eerste zijn rubber tracks aanzienlijk lichter dan stalen rupsbanden, waardoor ze minder belastend zijn voor de machine. Dit vermindert de slijtage van de machine en verlengt de levensduur ervan.

Daarnaast bieden rubber tracks ook betere tractie op zachte en natte ondergronden, waardoor ze ideaal zijn voor bouwprojecten op moeilijk terrein. Dit betekent dat de machines efficiënter en productiever kunnen werken, zelfs in de meest uitdagende omstandigheden.

Bovendien zijn rubber tracks ook stiller dan stalen rupsbanden, wat vooral belangrijk is bij werkzaamheden in dichtbevolkte gebieden of in de buurt van woongebieden. Het verminderde geluidsniveau draagt bij aan een betere werkomgeving voor zowel de machinist als de omwonenden.

Grondverzetmachines met rubber tracks: de voordelen

Naast de algemene voordelen van rubber tracks, bieden ze ook specifieke voordelenvoor verschillende soorten grondverzetmachines. Hieronder staan de voordelen opgesomd per type machine:

  • Graafmachines: Met rubber tracks kunnen graafmachines eenvoudig manoeuvreren en werken op krappe bouwplaatsen zonder de grond te beschadigen. Bovendien hebben ze ook een betere stabiliteit op hellingen.
  • Bulldozers: Rubber tracks helpen bulldozers om een betere grip te hebben op ruwe en steile terreinen, waardoor ze efficiënter kunnen werken.
  • Graaflaadcombinaties: Deze machines profiteren van het extra drijfvermogen van rubber tracks, waardoor ze gemakkelijker door modder en water kunnen rijden.

Het belang van regelmatig onderhoud

Net als andere onderdelen van grondverzetmachines, hebben rubber tracks ook regelmatig onderhoud nodig. Omdat ze in direct contact staan met de grond en onderhevig zijn aan zware belasting, kunnen ze beschadigd raken of verslijten. Daarom is het belangrijk om de staat van de tracks te controleren en indien nodig te vervangen.

Bovendien is het gebruik van de juiste reinigings- en smeermiddelen essentieel voor het behouden van de kwaliteit en levensduur van rubber tracks. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat uw machines optimaal blijven presteren en vermindert onnodige uitvaltijd.

Conclusie

De introductie van rubber tracks voor grondverzetmachines heeft een nieuwe trend in de bouwsector gebracht. Het gebruik van deze tracks biedt aannemers en bouwbedrijven talloze voordelen, waaronder betere tractie, minder slijtage van de machine en een verminderd geluidsniveau. Het regelmatig onderhoud van rubber tracks is ook van essentieel belang om de levensduur en prestaties van de machines te behouden. Als u op zoek bent naar een efficiënte en duurzame oplossing voor uw grondverzetmachines, overweeg dan zeker om over te stappen op rubber tracks. Voor meer informatie en advies over rubber tracks kunt u terecht op janssentrack.be.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Verkoop rubber tracks

!–StopPubText–>.