Menu Sluiten

Blog Over Rubber Tracks

Op zoek naar rijwerkonderdelen voor een graafmachine, bulldozer of asfalteermachine ? Wij zijn experten op het vlak van rijwerken.

00636170063617

More info

tags: Rijwerkonderdelen – Ruime Voorraad Rijwerkonderdelen – Rijwerkonderdelen Rupskettingen – Rijwerkonderdelen Rollen – Rijwerkonderdelen Sprockets – 

Wenst u meer info over blog over rubber tracks kijk dan vlug op https://www.janssentrack.be/ | Blog Over Rubber Tracks

Grondverzetmachines: Alles wat je moet weten over Rubber Tracks

Welkom bij de blog van Janssen Track, waar we ons vandaag zullen richten op een belangrijk onderwerp voor eigenaren en exploitanten van grondverzetmachines – rubber tracks. Rubber tracks zijn een cruciaal onderdeel van deze machines en spelen een grote rol in de efficiëntie en prestaties ervan. In dit artikel zullen we een diepere duik nemen in rubber tracks en alles wat je moet weten om de juiste keuze te maken en de levensduur van je machine te verlengen.

Wat zijn rubber tracks?

Rubber tracks, ook wel bekend als rupsbanden, zijn de vervanging van traditionele stalen rupsbanden op grondverzetmachines. Deze tracks bestaan uit een flexibele rubberen band met ingebouwde stalen kabels voor extra stevigheid en grip. Ze bieden verschillende voordelen ten opzichte van stalen tracks, waaronder minder bodemschade en een soepelere rit.

Voordelen van rubber tracks

Het eerste en misschien wel belangrijkste voordeel van rubber tracks is dat ze minder bodemschade veroorzaken. Traditionele stalen tracks kunnen harde impact hebben op de ondergrond, wat schade kan veroorzaken, vooral op zachte oppervlakken zoals gras of asfalt. Rubber tracks bieden daarentegen een betere verdeling van het gewicht en daardoor wordt de druk op de bodem verminderd.

Een ander voordeel van rubber tracks is dat ze zorgen voor een soepelere rit. Het flexibele rubber zorgt voor meer vering, waardoor de machine comfortabeler kan rijden en minder trillingen worden doorgegeven aan de bestuurder. Dit is vooral belangrijk tijdens lange werkdagen.

Bovendien zijn rubber tracks lichter in gewicht dan stalen tracks, wat resulteert in een lager brandstofverbruik en lagere onderhoudskosten op de lange termijn. Ze zijn ook stiller tijdens het rijden, wat de algehele werkomgeving verbetert.

Soorten rubber tracks

Er zijn verschillende soorten rubber tracks beschikbaar, elk met hun eigen unieke kenmerken en toepassingen. Het is essentieel om het juiste type te kiezen voor jouw specifieke machine en werkzaamheden.

De eerste categorie is de standaard rubber track. Deze tracks zijn ontworpen voor gebruik op harde oppervlakken en bieden goede grip en stabiliteit. Ze zijn niet geschikt voor zware belasting en kunnen snel slijten op ruw terrein.

De volgende categorie is de heavy-duty rubber track. Deze tracks zijn sterker en duurzamer dan standaard tracks en zijn ontworpen voor gebruik op ruw terrein en bij zwaardere werkbelasting. Ze zijn iets duurder, maar de investering is de moeite waard gezien de lange levensduur van de track.

Als laatste hebben we de brede rubber track. Deze tracks bieden dezelfde voordelen als heavy-duty tracks, maar hebben een bredere loopvlak voor extra stabiliteit en tractie op zachte grond. Ze zijn ideaal voor werkzaamheden in moeilijke omstandigheden, zoals modder of sneeuw.

Onderhoud van rubber tracks

Net als bij elk onderdeel van een grondverzetmachine is regelmatig onderhoud belangrijk voor rubber tracks. Zorg ervoor dat ze schoon blijven en verwijder eventuele ophopingen van vuil en modder. Controleer ook regelmatig de spanning en slijtage van de tracks en vervang ze indien nodig.

Vergeet niet om de tracks te laten vervangen door een professionele monteur om ervoor te zorgen dat ze correct worden geïnstalleerd en veilig zijn om mee te werken.

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn rubber tracks een essentieel onderdeel van grondverzetmachines en bieden ze vele voordelen ten opzichte van stalen tracks. Het kiezen van het juiste type track en het uitvoeren van regelmatig onderhoud zal de prestaties van je machine verbeteren en de levensduur verlengen. Vergeet niet om alleen originele rubber tracks van hoge kwaliteit te kopen om ervoor te zorgen dat je investering de moeite waard is.

We hopen dat dit artikel je een beter begrip heeft gegeven van rubber tracks en hoe ze een belangrijke rol spelen in het werk van grondverzetmachines. Zorg ervoor dat je deze tips en suggesties in gedachten houdt wanneer je op zoek gaat naar de juiste tracks voor jouw machine en werkzaamheden. Vergeet niet om onze website te bezoeken voor meer informatie over rubber tracks en andere onderwerpen met betrekking tot grondverzetmachines.

Neem het heft in eigen handen en upgrade jouw grondverzetmachine met hoogwaardige rubber tracks van Janssen Track voor betere prestaties en efficiëntie. Bedankt voor het lezen van onze blog en tot de volgende keer!


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Blog over rubber tracks

!–StopPubText–>.